• Welkom bij het bos roept!
  100 jaar geleden zwommen hier vissen.
  Nu ziet u er egels, konijnen, vossen, uilen buizerds en reeen...
 • Kom zoals u bent!
  kom met de tent, de camper, de caravan
  of met de boot.
 • Overnachten in alle comfort?
  Wij hebben de natuurtenten al voor u opgezet...
  (en ingericht)

Fietsers en wandelaars met een trekkerstent zijn bij ons altijd van harte welkom, ook zonder reservering! Je kunt dus wandelend of per fiets gewoon aan komen waaien :)

Algemene Voorwaarden

1. NATUURKAMPEERTERREIN

Wij, het bos roept!, zijn een natuurkampeerterrein. Daarbij zijn we aangesloten bij de Stichting de Groene Koepel en bieden we een gegarandeerde natuurlijke plek voor onze gasten. Daarom stellen wij ook dat hebben van een natuurkampeerkaart verplicht is voor onze kampeergasten, dit om het netwerk van natuurkampeerterreinen te ondersteunen en de kwaliteit hoog te houden. Een lidmaatschip is nodig om bij ons te kamperen, de kosten hiervan zijn €15,95 per jaar. Aanschaf van een lidmaatschap kan online (www.natuurkampeerterreinenen.nl) of bij ons op locatie

2. AANKOMST EN VERTREK

Onze receptie is geopend van ’s ochtends tot ’s avonds, maar we zijn niet altijd aanwezig. Het is namelijk een zelf service receptie. Je kunt altijd informatie halen en je inschrijven bij aankomst. Betalingen kunnen gedaan worden op de vertrekdag tussen 10 en 11 uur in de receptie.

Kamperen
Bij aankomst kan je zelf een plekje zoeken, graag eerst even een formulier of lijst invullen zodat we weten dat je er bent. Dan komen we nog even langs.

Aankomst is in principe vanaf 12 uur op de aankomstdag. Op de vertrekdag is het moment van vertrek uiterlijk 12 uur als we de plekken nodig hebben. Iets langer blijven als het kan, vinden wij geen probleem, wel graag even overleg.

Bij vertrek verwachten we dat je alles netjes en schoon achterlaat. De kampeerplek is schoon, hout en houtskool kan je opruimten en achterlaten bij de afvalbakken / asbakken.

Accommodaties (tenten en cabins)

Bij aankomst brengen wij je graag naar je verblijf, bel ons even als je ons niet kan vinden, telefoonnummer staat genoemd bij de receptie.

Aankomst is vanaf 15 uur op de aankomstdag. Op de vertrekdag is het moment van vertrek uiterlijk 11 uur.

Bij vertrek verwachten we dat je alles netjes en redelijk schoon achterlaat, staan de spullen weer op de goede plek, is de afwas gedaan en even geveegd als dat nodig is.

3. WIJZIGINGEN

Wilt u een boeking, gegevens, of afspraak wijzigen, dan vragen wij u dat tijdig aan te geven. Dit kan via e-mail of telefonisch.

4. BETALINGEN

De kosten voor het kamperen kunnen bij vertrek worden voldaan, in de ochtend tussen 10-11 uur bij de receptie. We ontvangen de betalingen bij voorkeur via pin / betaalkaart.

Voor het kamperen geldt geen aanbetaling.

Voor de accommodaties vragen we een aanbetaling van 25% 14 dagen na het boeken. Het resterende deel wordt voldaan bij vertrek. Ten allen tijden kunnen betalingen geheel worden voldaan, via een link in de reserveringsbevestiging.

Gebruikte artikelen op de camping kunnen bij vertrek worden voldaan.

5. ANNULERINGEN

Voor het annuleren van een kampeerplaats brengen wij geen kosten in rekening. Wel horen we graag tijdig als je onverhoopt toch niet kan komen, dan kunnen we het plekje aan iemand anders geven.

Voor onze accommodaties brengen we de volgende kosten in rekening als u onverhoopt toch niet kan komen:

 • -  Annuleren tot een 1 maand van te voren: €20,- administratiekosten

 • -  Annuleren tot 2 weken voor aankomst: 25% van de verblijfskosten (excl. schoonmaakkosten).

 • -  Annuleren tot 1 week voor aankomst: 50% van de verblijfskosten (excl. schoonmaakkosten). 

 • -  Annuleren vanaf 1 week tot aankomst: de gehele verblijfskosten (excl. schoonmaakkosten). 

  Voor het dragen van de kosten bij annulering kan het verstandig zijn een annuleringsverzekering af te sluiten.

6. NO SHOW (niet verschijnen)

Als je op de aankomstdag niet bent verschenen en niks hebt laten horen, dan brengen we minimaal de kosten voor die eerste nacht in rekening. We zullen contact opnemen om de boeking te bespreken. Is er geen (tegen)reactie tot op de dag van vertrek, dan brengen we alle kosten voor het verblijf in rekening.

7. AANSPRAKELIJKHEID

Je onderneemt je vakantie op eigen risico. Alle kosten voortvloeiend uit schade aan het terrein of een accommodatie van ‘het bos roept!’ veroorzaakt door de bezoeker, komen voor rekening van de bezoeker. Het is ons niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de bezoeker(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, geld inbegrepen. Wij adviseren je een reisverzekering af te sluiten.

8. PARKEREN EN VOERTUIGEN

We hebben een natuurlijk en kindvriendelijk terrein. Auto’s zijn daarom niet toegestaan op het terrein. Alleen bij aankomst en vertrek kun je de spullen even naar je plek brengen. Parkeren kan op het parkeerterrein bij de receptie en hout-/afvalhok. Met alle voertuigen en fietsen S.v.p. rustig rijden en houd rekening met chillende mensen en spelende kinderen!

9. RUST EN STILTE

Houd s.v.p. rekening met de andere gasten. Muziek maken is alleen toegestaan met akoestische instrumenten. Wil je naar de radio luisteren of een muziekje luisteren, dat kan alleen als andere het niet horen of er aan kunnen storen. Na 22:00 uur moet het fluisterstil zijn op het terrein, zodat iedereen kan genieten van de mooie omgeving.

10. VUUR, HOUT en BBQ

U kunt als u wilt een vuurtje maken bij uw kampeerplek, doe dit altijd op verantwoorde wijze. Gelieve niet in een vuurkorf stoken, maar in een vuurschaal met hitteschild. Stook een goed heet vuurtje en voorkom rookontwikkeling. Wees uw buren niet tot last.

Hout hebben wij in voorraad en kunt je bij ons kopen, kloven en hakken. (gebruik hout, €6,- per houtdrager) Wees voorzichtig een aandachtig bij het hakken van hout. Kinderen mogen alleen onder begeleiding hout hakken. Voor kinderen is er een speciale houtklover, met hamer ipv bijl. Na het nuttigen van alcohol is het verboden nog hout te hakken.

Het is toegestaan te barbecueën. Houdt dan rekening met het gras en je buren. Zet niemand in de stank of rook, ook niet jezelf

Geleende vuurschalen bij vertrek altijd terugbrengen naar het houthok en de as in de asemmers deponeren. Geen as in het bos of de slootskant achterlaten! 

11. HONDEN en HUISDIEREN

Honden en huisdieren zijn van harte welkom bij ons op de camping. Huisdieren dienen aangelijnd te zijn, zowel op de camping als in het geheel omliggende bos. Het wild en de dieren in het bos kunnen van huisdieren van slag raken, zo erg zelf dat (jonge) beesten kunnen komen te overlijden. Houdt hier goed rekening mee.

Houdt er ook rekening mee dat niet alle gasten van huisdieren houden.

12. RIOOLWATERZUIVERING

Rioolzuiveringsinstallatie Wij zijn niet aangesloten op de riolering en hebben een eigen, natuurlijke, rioolzuiveringsinstallatie. Om die reden gebruiken wij alleen biologische schoonmaakmiddelen. Het is absoluut niet toegestaan om tampons, maandverband, vochtig toiletpapier e.d. door het toilet te spoelen. Dit kan grote problemen en verstopping veroorzaken. Zorg bij het afwassen s.v.p. dat geen etensresten door de afvoer verdwijnen.

13. CHEMISCH TOILET

Je mag de inhoud van je chemisch toilet alléén lozen als je biologisch afbreekbare middelen gebruikt! Dit kun je doen in de speciale (zwarte) stortbak vlakbij het toiletgebouw.

14. SANITAIR EN BADHUIS

Het badhuis houden we zo goed als mogelijk schoon. Help ons daarbij, houdt het schoon en maak het nodige schoon als u de toilet of badkamer heeft gebruikt.

We maken gebruik van zonne energie voor het verwarmen van het gebouw en het water, bespaar door kort te douchen.

15. KAS of SHELTER

We hebben op de camping een kas staan, dit is onze shelter voor onze gasten. Hier kan je even wat drinken, eten (koken), iets te drinken pakken, of gewoon even rond neuzen.

Er staat een houtkachel, hier kunt u gebruik van maken. Hout is niet gratis, onthoud wat u gebruikt, dan kunt u dit bij vertrek afrekenen.

Na gebruik altijd alles weer netjes terugzetten, afwassen en opruimen/schoonmaken. Zorg ervoor dat ook andere gebruik kunnen maken van de kas en het interieur.

We staan geen grotere groepen toe in de kas dan ongeveer 8 personen. Dit vanwege het gebruik door meerdere gasten.

16. TERREIN EN GRAS

Spaar de grasmat. Gebruik alleen geperforeerd grondzeil of nog liever de zogenaamde ‘doorgroeimatten’ waar het gras doorheen kan groeien. Dit zijn rubberen matten met zichtbaar kleine gaatjes erin, te koop bij elke kampeerwinkel. Gaten en geulen graven in het terrein is verboden, ook bij regen!