• Welkom bij het bos roept!
  100 jaar geleden zwommen hier vissen.
  Nu ziet u er egels, konijnen, vossen, uilen buizerds en reeen...
 • Kom zoals u bent!
  kom met de tent, de camper, de caravan
  of met de boot.
 • Overnachten in alle comfort?
  Wij hebben de natuurtenten al voor u opgezet...
  (en ingericht)

Fietser en wandelaars die op doortocht zijn, voor jullie is er altijd een trekkersplekje beschikbaar (ook zonder reservering)
Nieuw! hier vind je antwoord op onze veelgestelde vragen

De groene agenda

Pizzadag! Beleg je eigen pizza...
Iedere dinsdag in juli en augustus van 17:00u. tot 20:00u.

Kies uit allerlei heerlijke toppings en stel zo je eigen pizza samen! €12,00 per pizza.. Schuif je aan op ons pizzaterras bij de foodtruck (tegenover het sanitairgebouw)?
 

Bushcraft 7+ (jongere kinderen onder begeleiding van een volwassene)
Van 15 t/m 19 augustus iedere dag een andere bushcraft workshop!

Ma 15-8: Mestechnieken en houtsnijden van 15:00u. tot 17:00u. 

Je leert verschillende snij technieken waarmee je op een veilige manier hout kan snijden.Er zijn technieken waarmee je heel fijn kunt werken maar ook technieken waarmee je juist heel veel kracht kunt zetten zonder uit te schieten en jezelf of anderen te verwonden. Na de instructies mag je zelf een eenvoudig diertje snijden uit ruw hout.

Di 16-8: Vallen en Strikken van 10:00u. tot 12:00u.

Je leert in deze workshop een paar vallen maken die heel goed werken en in veel gebieden toepasbaar zijn. We bespreken de voor- en nadelen van de vallen en hoe je kunt oefenen zonder dat dieren het door hebben.

Wo 17-8: Vuur maken van 15:00u. tot 17:00u.

Wat is er mooier dan zelf je vuurtje maken!? Een goede voorbereiding is bij het maken van vuur het meest belangrijk. Je leert van een vonk tot een vlammetje te komen en daarna het vlammetje te laten groeien naar een kampvuurtje. 

Do 18-8: Brood aan stok bakken van 11:00u. tot 13:00u.

We gaan eerst deeg maken met bloem en gist. Terwijl het meel reist gaan we stokken zoeken en ontschorsen om het deeg op te wikkelen. Wanneer het vuur lekker brandt kunnen de broodjes boven de vlammen aan de stok worden gebakken.

Vr 19-8: Camouflage van 10:00u. tot 12:00u.

Om je ongezien door de natuur te bewegen kun je gebruik maken van camouflage technieken. Met behulp van grondstoffen uit de natuur ga je jezelf helemaal camoufleren. Zorg ervoor dat je onopvallende kleding aan hebt die vies mag worden want een kliederbende gaat het zeker worden!


Hatha yogales of Vinyasa flow
Iedere zondag van 10:00u. tot 11:00u.

Start jouw zondag met rust, ontspanning en energie dankzij een heerlijke Hatha yogales of Vinyasa flow, gegeven door yogaleraressen Mariska of Kathrin. De yogalessen vinden in de buitenlucht plaats, op een mooie plek op ons kampeerterrein. Zowel voor beginners als ervaren yogi; deze yogales is voor iedereen geschikt! Mariska en Kathrin geven les bij yogaschool ‘Yoga met Mariska’ in Wieringerwerf (www.yogametmariska.com).

Hatha yoga vormt de basis van alle vormen van yoga. De yogahoudingen helpen bij het in balans brengen van je lichaam, geest en energieniveau. Hatha yoga is een statische vorm van yoga. Vinyasa flow kenmerkt zich door een serie van houdingen. Het is dynamisch, krachtig en wordt uitgevoerd op het ritme van de adem. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over.

Neem graag indien mogelijk je eigen yogamatje mee. Voor de eindontspanning is het handig om warme kleding of een dekentje bij de hand te hebben. Inschrijven voor de yogales kan bij ons in de receptie! Sta je niet bij ons op de camping, maar wil je wel graag meedoen met de yogales? Stuur ons dan even een berichtje per e-mail. De kosten voor de yogales bedragen €15,- p.p. De yogalessen vinden plaats vanaf 3 deelnemers. 


IJstijd Kiosk op het bos roept!
Iedere zaterdag van 19:00u. tot 20:00u.
Iedere zaterdagavond staat Luke met zijn IJstijd Kiosk van 19:00u. tot 20:00u. op onze camping! Vanuit zijn ijscowagen verkoopt Luke heerlijke smaken Italiaans schepijs. Wanneer Luke de bel van de ijscowagen laat rinkelen.. dan wordt het smullen! 


Mountainbike clinics door Sport Nu vanaf het bos roept! (8+)
Iedere woensdag in juli en augustus

Ook dit seizoen starten we weer met de MTB-clinics, onder begeleiding van Broer en Renate van Sport Nu, vanaf ons kampeerterrein. Hoe gaaf is dat! De clinics zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en iedereen vanaf 8 jaar met een minimale lengte van 1.40m. kan meedoen. Je fietst tijdens de clinic op je eigen niveau en maakt de clinic zo uitdagend als je zelf wilt. Tijdens de clinic wordt er veel aandacht besteedt aan de techniek, een goede afstelling van de fiets, de juiste houding, regels op het parcours etc. Vanaf het bos roept! fietsen we richting het Dijkgatbos waar we het MTB-parcours zullen volgen. Dit parcours bestaat geheel uit singletrack en de mooie paadjes volgen elkaar in rap tempo op. 

De kosten voor de MTB-clinic bedragen €30,- per volwassene en €25,- per kind tot 13 jaar. Inbegrepen is natuurlijk de mountainbike, maar ook een helm en bidon! De MTB-clinics vinden op bovenstaande data plaats vanaf 10:00u. tot 12:00u. Bij veel animo zal er ook een middagclinic plaatsvinden op bovenstaande data vanaf 13:00u. tot 15:00u...

Doe je mee? Aanmelden kan bij ons op de receptie. Je kunt je ook vóór aankomst op ons kampeerterrein al inschrijven via het inschrijfformulier van Sport Nu: www.sport-nu.nl/mountainbike-clinic-vanaf-het-bos-roept/


 

Klanken uit het Bos 
Thema-avonden (op de zaterdagavond) met muziek, buitendans, spoken word-artiesten of zelfs een buitenbioscoop

30 april - Dennie de Buitenbioscoop; 19:00u. korte films voor alle leeftijden, 20:30u. Moonrise Kingdom (12+)
28 mei - Buitendans door Isolde
9 juli - Jetleg Janny; speciaal voor het campingseizoen steekt Jetlag Jenny hun songs in een akoestisch jasje
16 juli - Soloset door zangeres Milou (van het Reizende Deeg), zij wordt begeleid door Hendrik Louis (bansuri, gitaar, zang, mondharmonica)
23 juli - May & June; akoestische pop/folk-muziek, zowel in het Nederlands als in het Engels, door de zussen May & June
30 juli - Mensen Zeggen Dingen; spoken word-artiesten brengen woordkunsten ten gehore aan jong en oud!
20 augustus - Mensen Zeggen Dingen; spoken word-artiesten brengen woordkunsten ten gehore aan jong en oud!

Workshop 'Een rivier van geluid' door Milou Mignon
Zaterdag 16 juli van 13:30u. tot 15:00u.
Tijdens deze workshop (voor kinderen én ouders) ga je op avontuur met Oshun, een jong meisje dat woont in een rivier. Ze is erg chagrijnig, want de rivier is zo smerig geworden, dat ze geen hand voor ogen kan zien. Wil jij haar helpen met magische klanken maken, zodat de rivier weer helder kan stromen? 

Deze klankworkshop wordt gegeven door Milou Mignon (zangeres en soundhealing therapeut). Op 16 juli om 20:00u. treedt Milou op het bos roept! op tijdens onze thema-avond 'Klanken uit het Bos', zij wordt begeleid door Hendrik Louis (bansuri, gitaar, zang, mondharmonica). In haar performances, sessies en workshops gidst ze je door middel van muziek, stem, klank en mythische verhalen naar een plek waar heling, verwondering en diepe connectie plaats kunnen vinden.

Yoga Nidra in de 'Tijd voor Jezelf Tent'
Iedere woensdag in juni, juli en augustus van 19:00u. tot 20:00u.

De Yoga Nidra les bestaat uit ontspanningsoefeningen, het observeren- en het volgen van je ademhaling, geleide meditatie én het gebruik van beelden en visualisaties. Isolde neemt je tijdens de les mee op reis door de verschillende lagen van je bewustzijn. De Yoga Nidra les vindt plaats in onze sfeervolle 'Tijd voor Jezelf Tent' op ons campingterrein. Voor de Yoga Nidra les hebben wij genoeg yogamatjes ter beschikking. Ook zijn er tijdens de les kussentjes aanwezig, welke je kan gebruiken ter ondersteuning van je lichaam.

Het is fijn om tijdens de Yoga Nidra les comfortabele kleding en sokken te dragen en enkele kleedjes of dekentjes mee te nemen waaronder je kunt liggen. Ook een flesje water en een sjaaltje/kleedje om over je ogen te leggen zijn fijn tijdens de les. De kosten voor de Yoga Nidra les bedragen €15,- p.p. (graag bij aanvang van de yogales contant of per tikkie te betalen bij Isolde).