• Welkom bij het bos roept!
  100 jaar geleden zwommen hier vissen.
  Nu ziet u er egels, konijnen, vossen, uilen buizerds en reeen...
 • Kom zoals u bent!
  kom met de tent, de camper, de caravan
  of met de boot.
 • Overnachten in alle comfort?
  Wij hebben de natuurtenten al voor u opgezet...
  (en ingericht)

Fietsers en wandelaars met een trekkerstent zijn bij ons altijd van harte welkom, ook zonder reservering! Je kunt dus wandelend of per fiets gewoon aan komen waaien :)

FAQ's

Hieronder antwoorden op veelgestelde vragen.

Kamperen

Bij aankomst mag je helemaal zelf jouw kampeerplek kiezen. Wij hebben namelijk vrije plaats keuze; zonder paaltjes, heggetjes of nummertjes... Groot, klein, campers, caravans en tenten, alles mag bij ons door elkaar staan (met of zonder 220 V).

Wil je als fietser of wandelaar liever met de tent wat rustiger staan? Dan raden wij je onze trekkersveldjes Fluweelmos, Kiekendief of Fluitenkruid aan. Hier sta je heerlijk rustig tussen de bomen (op deze veldjes hebben wij geen stroompunten ter beschikking).

Om niet teleurgesteld te worden, is het altijd handig om vooraf een reservering te maken voor een kampeerplek. Voor fietsers en wandelaars die op doortocht zijn hebben wij altijd een trekkersplekje beschikbaar (ook zonder reservering, maximaal 1 nacht). 

Omdat iedereen bij aankomst helemaal zelf de kampeerplek mag kiezen, kunnen jullie gezellig kampeerplaatsen dichtbij elkaar uitzoeken! Houdt als ‘groep’ wel rekening met de buren. Een groep, hoe rustig ook, kan door campinggasten als overheersend worden ervaren. Houdt hier alsjeblieft rekening mee.

Nee deze hebben wij niet, bij ons staan alle kampeermiddelen door elkaar op het veld. Voor de winterkampeerders met de camper of caravan hebben wij wel 13 verharde winterkampeerplekken aangelegd, verspreid over ons kampeerterrein. Bij regenachtig weer, vragen we je om jouw kampeermiddel op één van deze verharde plekken neer te zetten. 

Wij hebben géén seizoensplekken op ons kampeerterrein beschikbaar. Je kunt bij ons maximaal 28 nachten achter elkaar met jouw kampeermiddel overnachten. Ook kun je onze accommodaties tot maximaal 28 nachten huren. Een langere tijd overnachten op onze camping is dus niet mogelijk.

Jazeker! Ons natuurkampeerterrein is namelijk het hele jaar open. Voor de winterkampeerders met de camper of caravan hebben wij 13 verharde winterkampeerplekken aangelegd, verspreid over ons kampeerterrein. Onze gemeenschappelijke shelter zorgt ook bij regenachtig- of kouder weer voor een heerlijke overdekte ruimte, met een houtkachel, lekkere zitplekken en een ingerichte keuken. En voor de winterkampeerbikkels onder ons; kom je in de herfst, de winter of in het vroege voorjaar met de tent? Dan hebben wij altijd een plekje voor je. Graag wel even van tevoren reserveren. 

Huisdieren

Wandelen in het omliggende Robbenoordbos is heerlijk, óók met jouw trouwe viervoeter. Honden moeten echter wel aangelijnd blijven in het bos, zodat honden niet de kans krijgen om wild of vogels in het bos op te jagen. Ook is het van belang dat je met jouw hond op de paden blijft. Wanneer honden hun behoefte ver het bos in doen, raken de reeën gedesoriënteerd door een onbekend geurspoor. Door jouw hond aangelijnd te houden in het Robbenoordbos, krijgen de dieren die in het bos leven de ruimte om zich veilig schuil te houden.

Jouw trouwe viervoeter is van harte welkom op het bos roept! Ook in onze accommodaties is een hond toegestaan. Wel vragen we je om jouw hond aangelijnd te houden op ons kampeerterrein. Vooraan bij onze haven begint een mooie route het Robbenoordbos in, waar je heerlijk met je viervoeter kunt wandelen. Maar let op, ook in het bos dienen honden aangelijnd te blijven.

Faciliteiten

Ons parkeerterrein beschikt over twee oplaadpunten voor elektrische auto's. Laden via deze oplaadpunten kan via een laadpas (wel zelf de laadkabel meenemen).

Nee dat hebben wij niet, lekker rustig!

Voor een fijne fietstocht verhuren wij 4 degelijke damesfietsen (waarvan 1 met kinderzitje) en 2 elektrische fietsen (waarvan tevens 1 met kinderzitje). Deze fietsen kun je bij ons voor 1 of meerdere dagen huren. Wil je alvast vóór aankomst op onze camping fietsen reserveren? Neem dan contact met ons op.. De kosten voor het huren van een 'gewone' damesfiets bedragen €8,00 per dag en de kosten voor het huren van een elektrische fiets bedragen €20,00 per dag. Een leuke fietsroute door het Robbenoordbos én over het voormalig eiland Wieringen vind je in onze receptie!

Vanaf het voorjaar 2022 kun je bij ons verschillende kano's (voor zowel de beginner als de gevorderde én zowel 1-persoons als 2-persoons..) en SUP-boards huren. Je kunt meteen van start vanaf de aanlegsteigers in onze haven en vanaf daar kun je rechtstreeks naar Den Oever peddelen voor bijvoorbeeld een lekker visje of ijsje (circa 3,5 km). Het huren van een 1-persoons kano kost €8,00 per dag, het huren van een 2-persoons kano kost €12,50 per dag en het huren van een SUP-board kost €10,00 per dag. Momenteel verhuren wij (nog) geen bootjes. Maar misschien in de toekomst wel!

Nee, je kunt bij ons gratis gebruik maken van het sanitair. Dit is al bij de reservering inbegrepen!

Jazeker! Elke dag hebben we vers warm brood van de lokale bakker voor een heerlijk ontbijt. Biologische kaas en yoghurt hebben we van zorgboerderij de Dijkgatshoeve. Om het ontbijt compleet te maken hebben we ook croissants, verschillende sappen, eieren, boter, enz. In onze receptie vind je de ontbijtbestellijstjes, waarmee je een heerlijk ontbijt voor de volgende ochtend kunt bestellen.

Nee hierin zijn wij (nog) niet voorzien.

Fikkie stoken

Vuur maken, fikkie stoken of koken op vuur.. het mag allemaal op je eigen kampeerplek. Gebruik hiervoor wel een vuurschaal, deze kun je bij onze receptie ophalen. Ook hout en aanmaakblokjes zijn bij ons verkrijgbaar. Zo kun je heerlijk buiten bij je eigen vuurtje vertoeven, zonder het koud te krijgen. We hebben enkele roosters ter beschikking, waardoor je ook een lekkere maaltijd kunt bereiden op jouw vuurtje.

Voor de grote fik bouwers; houdt het klein en bedwingbaar. Zorg in droge tijden dat je altijd water en blusmateriaal bij de hand hebt.

Jazeker! Op onze parkeerplaats vind je een overdekt houthok met 1 of 2 kuubkisten hout. Voor circa 10 blokken hout vragen we €6,-. Je mag deze blokken zelf pakken en kunt hierbij gebruik maken van een mand, kruiwagen of een houtdrager. Geef bij vertrek wel even door hoeveel hout je hebt gestookt tijdens jouw verblijf.

BBQ-en is, net zoals het maken van een kampvuurtje, bij ons toegestaan op de kampeerplek. Wij hebben tevens enkele roosters ter beschikking, waardoor je ook heerlijk kunt koken d.m.v. het vuurtje in de vuurschaal. Let op; wij hebben géén BBQ's beschikbaar, deze kun je zelf meenemen.

Omgeving

Wist je dat je in onze haven ook heerlijk kunt zwemmen? Dit betreft de Den Oeversche Vaart.. Wij hebben een drijfvlot aangelegd, waardoor je hier gemakkelijk in- en uit het water kunt. Ook hebben wij vanaf dit voorjaar SUP-boards te huur, waarmee je vanaf de aanlegsteigers in onze haven bijvoorbeeld naar Den Oever kunt peddelen voor een lekker visje of ijsje (circa 3,5km). De waterpret kan beginnen!

Met het openbaar vervoer kun je niet helemaal tot onze camping komen. Wél kom je tot Den Oever, vanaf daar is het circa 3,5 km fietsen, wandelen of liften, tot aan de camping. Lukt het echt niet om te komen, dan lukt het ons meestal wel om je tussen de bedrijven door van het busstation op te pikken.. Fietsen hebben wij overigens te huur.

Het Zuiderstrand van Den Oever is het dichtstbijzijnde recreatiestrand (4,5 km met de fiets vanaf ons kampeerterrein). Het Zuiderstrand ligt aan het IJsselmeer, vlak naast de Afsluitdijk, en betreft een kindvriendelijk zwemstrandje met speeltoestellen. Het Lutjestrand in Westerland is gelegen aan het Amstelmeer (8,5 km verwijderd vanaf onze camping), waar je onder andere verschillende watersporten kunt beoefenen. Er is een speciaal ondiep deel van het water met een touw afgesloten waar veilig gezwommen kan worden. Daarnaast vind je op het Lutjestrand een gezellige beachbar.

Gaat je voorkeur uit naar zwemmen in de Noordzee? Ook dat is niet ver weg! De stranden van Julianadorp aan Zee, Groote Keeten, Callantsoog en Sint Maartenszee bevinden allemaal zich op een half uurtje rijden vanaf onze camping. Het zandstrand van deze kustplaatsen is schoon, breed en kilometers lang. Je vindt hier vele gezellige strandpaviljoens voor een hapje en een drankje.

Ons kampeerterrein ligt heerlijk afgelegen in het bos, op ongeveer 10 minuten rijden vanaf de dichtstbijzijnde dorpen. In Den Oever vind je een DekaMarkt (6 km vanaf de camping), in Hippolytushoef een DekaMarkt en een Aldi (circa 5 km vanaf de camping) en in Wieringerwerf tref je een Albert Heijn, een Lidl en een Aldi (circa 6 km vanaf de camping).

Overigen

Om de camping rustig en overzichtelijk te houden is de camping autoluw. Bij aankomst kun je natuurlijk je auto naar de kampeerplek toe rijden. Maar als je eenmaal geïnstalleerd bent, vragen we je deze weer vooraan op het parkeerterrein te plaatsen. Houdt er rekening mee dat niet alle (maar wel bijna alle…) kampeerplaatsen en accommodaties bereikbaar zijn met de auto.

Versterkte muziek is op ons kampeerterrein niet toegestaan. Vanaf 22.00u. gaat onze camping en het omliggende bos in fluisterstand. Maar.. een gitaar of andere muziekinstrumenten rondom het kampvuur vinden we natuurlijk wel erg leuk!

Wij hanteren op ons kampeerterrein een maximale groepsgrootte van 15 personen (inclusief kinderen). Wij hanteren deze maximale groepsgrootte zodat wij de rust op ons kampeerterrein voor onze andere gasten kunnen bewaren. Wil je graag met een groep groter dan 15 personen bij ons komen kamperen? Dan kun je bij ons vragen naar de mogelijkheden op ons groepskampeerterrein de Snippenwei in het Dijkgatbos. Dit groepskampeerterrein is exclusief af te huren voor grotere gezelschappen. Het ligt dan ook niet op de camping zelf maar heeft een eigen plek circa 6 km vanaf onze camping. Het terrein ligt vlakbij het IJsselmeer en is omgeven door het Dijkgatbos.

Wil je een reservering voor een kampeerplaats annuleren? Dan brengen wij geen kosten in rekening. Wel horen we graag tijdig als je onverhoopt toch niet kan komen, dan kunnen we het kampeerplekje aan iemand anders geven.

Wil je een reservering van een accommodatie annuleren? Dan verwijzen we je graag naar onze Algemene Voorwaarden. Het annuleren van een accommodatie is kort van tevoren niet kosteloos. In de Algemene Voorwaarden vind je meer informatie over het annuleren van een reservering van een accommodatie en de bijkomende annuleringskosten.

Op de camping zelf wordt het gras goed gemaaid en hierdoor komen er op de camping weinig teken voor. In het bos zelf leven verschillende dieren (o.a. reeën), waardoor er in het Robbenoordbos teken voor komen. Ga je uit wandelen in het bos of loop je met de hond door het hoge gras heen, check dan altijd even na de wandeling op eventuele teken.