• Welkom bij het bos roept!
  100 jaar geleden zwommen hier vissen.
  Nu ziet u er egels, konijnen, vossen, uilen buizerds en reeen...
 • Kom zoals u bent!
  kom met de tent, de camper, de caravan
  of met de boot.
 • Overnachten in alle comfort?
  Wij hebben de natuurtenten al voor u opgezet...
  (en ingericht)

Leuke actie! verblijf je tussen 5 november en 1 maart een midweek in één van onze accommodaties? Dan ontvang je van ons 1 nacht cadeau (uitgezonderd de kerstvakantie).. En natuurlijk inclusief een heerlijk ontbijt!

MVO-verklaring

MVO-VERKLARING HET BOS ROEPT!

Vanaf de start van camping het bos roept! in 2017 vormen duurzaamheid, circulair bouwen én cultureel ondernemen de grondslag van onze visie. Op ons kampeerterrein, gelegen in de Wieringermeer en omgeven door het karakteristieke Robbenoordbos, brengen wij mens, natuur en cultuur samen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is hierdoor onlosmakelijk verbonden aan onze camping.  

In augustus 2021 hebben wij het gouden Green Key certificaat mogen ontvangen, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven binnen de toeristische en recreatieve branche. In deze verklaring leggen wij uit welke morele keuzes wij maken en hoe duurzaamheid een centrale plek inneemt binnen de bedrijfsvoering van camping het bos roept! 
 

Circulair bouwen  
Alle nieuwe voorzieningen en gebouwen maken wij zoveel mogelijk circulair. Bij de bouw en voorbereiding kijken we goed naar materialen, verwerking en toepassing. Met het beeld voor over 30 tot 50 jaar, dat we alles weer uit elkaar kunnen halen en hergebruiken. 

Energiebesparende maatregelen  
Naast het materiaalgebruik is energie verbruik en opwekking een speerpunt. Zo maken we in ons toiletgebouw gebruik van een zonneboiler. We kunnen het overgrote deel van onze energie uit de zon halen. Direct warmwater voor de douche en verwarming. Overige energie halen we uit hout (pellets) en stroom. De stroom is overigens groene stroom! 

Onze nieuwste accommodatie La Serre heeft een hele hoge isolatiewaarde en is gebaseerd op het passiefhuis principe. Hierbij dringen we het energiegebruik enorm terug en gebruiken we de zon zoveel mogelijk als energiebron. 

Elektrisch laden 
In het voorjaar van 2022 ging onze eerste laadpaal in werking! Later zullen dit er meer worden, wellicht met extra zonnepanelen.  

Milieuvriendelijk schoonmaken  
Onze accommodaties, gemeenschappelijke ruimtes en het badhuis op ons kampeerterrein worden met veel zorg en aandacht door ons schoongehouden. Voor het schoonmaken van deze ruimtes maken wij gebruik van schoonmaakmiddelen welke zijn gecertificeerd met een EU Ecolabel. Deze schoonmaakmiddelen bevatten geen schadelijke stoffen, zijn niet giftig voor waterorganismen en worden zoveel mogelijk omsloten door verpakkingen van gerecycled materiaal. Tevens is ons toiletpapier gecertificeerd met een EU Ecolabel.  

Streekgebonden producten 
Tijdens het verblijf op ons kampeerterrein willen wij onze gasten zoveel mogelijk kennis laten maken met streekgebonden producten. Het ontbijt voor onze gasten in de accommodaties bestaat uit onder andere heerlijke broden, welke wij iedere ochtend vers afbakken, van Bakkerij Slijkerman uit Middenmeer. Tevens levert Bakkerij Slijkerman ons granola, suikerbruid en Westfriese Bonk, wat wij afwisselend toevoegen aan dit ontbijt. Biologische yoghurt en kaas voor het ontbijt wordt geleverd door zorgboerderij De Dijkgatshoeve in Wieringerwerf en muesli door B.D. Graan uit Middenmeer. Bovenstaande producten promoten wij tevens door middel van onze ontbijtbestellijst voor onze campinggasten en in ons ´winkelhoekje´ in de receptie.  

Afval scheiding 
Wij stimuleren onze werknemers en de gasten van ons kampeerterrein om het afval te scheiden. Onze centrale afvalverzamelplaats biedt de mogelijkheid om het afval te scheiden in papier en karton, glas, PMD, gft en restafval. Daarnaast beschikken onze accommodaties over afvalscheidingsprullenbakken en faciliteren wij in onze accommodaties afvalzakken in verschillende kleuren. Hierdoor wordt de keuze om afval te scheiden gemakkelijker gemaakt. 

Samenwerking met lokale ondernemers en -verenigingen  
Het bos roept! werkt samen met een groot aantal ondernemers en –verenigingen uit de directe omgeving. Voorop staat om onze gasten kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die de Wieringermeer te bieden heeft. Deze samenwerking is verder geheel belangeloos; er is geen sprake van een financiële tussenkomst van camping het bos roept! Zo worden er yogalessen op ons kampeerterrein verzorgd door yogadocentes van yogastudio ‘Yoga met Mariska’ en worden er mountainbike clinics georganiseerd door ‘Sport Nu – Mooi Wieringen!’. Ons groepskampeerterrein De Snippenwei stellen wij ieder jaar in juli en augustus beschikbaar aan ‘Stichting Vakantiespelen Dijkgatbos’.  

Welzijn van het team  
Binnen de dagelijkse gang van zaken worden wij ondersteund door een tiental jonge dames en heren die met ontzettend veel plezier werken op ons kampeerterrein. Ons team wordt gekenmerkt door een informele werksfeer, een grote zelfstandigheid en een open en eerlijke manier van communiceren. Daarnaast bieden wij stageplekken aan en leveren zo een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en overdracht van kennis aan anderen die het vak willen leren.  


Afspraken binnen onze MVO-verklaring 

Camping het bos roept! voldoet of wil gaan voldoen aan de volgende afspraken:  

■ Wij leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons vakgebied en de overdracht van onze kennis aan anderen die het vak willen leren.  

■ Wij informeren onze werkrelaties (klant/opdrachtgever, vakgenoten en leveranciers) dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen.  

■ Wij maken transparante afspraken met de klant/opdrachtgever en-of leveranciers over de kwaliteit van onze diensten en bewaken de kwaliteit die we leveren. 

■ Wij bepalen de sociale impact van onze diensten en beperken deze zo veel als mogelijk voor zover het een negatieve impact als gevolg heeft, zoals frauduleus handelen, intimidatie uitbuiting en kinderarbeid.  

■ Wij bewaken zowel de continuïteit van onze onderneming als die van de werknemer en wij dragen zorg voor voorzieningen mochten we te maken krijgen met verlies van inkomsten.  

■ Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en door het beschikbaar stellen van ons terrein aan verschillende maatschappelijke organisaties.  

■ Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting van ons bedrijf.  

■ Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces als het gaat over de inkoop van materialen en diensten met een milieu- en/of sociaal keurmerk.  

 

12 oktober 2022, Slootdorp