• Welkom bij het bos roept!
  100 jaar geleden zwommen hier vissen.
  Nu ziet u er egels, konijnen, vossen, uilen buizerds en reeen...
 • Kom zoals u bent!
  kom met de tent, de camper, de caravan
  of met de boot.
 • Overnachten in alle comfort?
  Wij hebben de natuurtenten al voor u opgezet...
  (en ingericht)
>

Home

Het bos roept!

Deze bijzondere kampeergelegenheid Het Bos Roept! is ook buiten het reguliere seizoen open. Dát biedt mogelijkheden voor liefhebbers van sneeuw op de takken. Voor langlaufers. Voor schaatstochters. Voor bikkels op de mountainbike. Want weet: droge voeten, warme douches, gezelligheid en knetterend hout vuur zijn hier uw deel.

Een heerlijk gevoel

Geloof mij, zodra u hier kampeert, stopt het gewone denken. Wég met dat dagelijkse geregel, wég met die-en-die-nog-ff-bellen. Kijk om u heen, ruik de boslucht, haal adem, stel u open. U voelt de rust in u neerdalen..en..wow!.. dat is een hééérlijk gevoel.

Kom zoals u bent

Dus met de tent. Of met de camper. Of met de caravan. Of leg uw boot aan op een van de steigers want Het Bos Roept! ligt tegenover een vaarwater dat door het bos slingert. Voor fietsers (én hun fiets) hebben wij een volledig ingerichte shelter aangelegd.

camper robbenoordbos
+

Met de tent

Naar het Bos roept!
camper robbenoordbos
+

Airstream caravan

The American mobilhome
camper robbenoordbos
+

Forest Cabin

Kom, het bos roept!
camper robbenoordbos
+

Ingerichte tenten

Overnachten in alle comfort
camper robbenoordbos
+

Het Huis van Niets

Trouwlocatie
camper robbenoordbos
+

De Snippenwei

Groepskampeerterrein
camper robbenoordbos
+

Met de boot

Naar het bos roept!
camper robbenoordbos
+

Met de camper

Naar het bos roept!


Oplaadpunten

Vergeet ze niet: de opladers. Wij hebben de stroom maar aan de opladers moet u echt zelf denken. Dus kom maar op met de tablets...

+

Shelter

Ruim, hoog, breed en uitzicht naar alle kanten. Een perfecte plaats om elkaar te ontmoeten. Om een glas te heffen...

+

Passanten haven

Wie vaart, zet meteen Het bos roept! op de kaart. Hier zijn 28 ligplaatsen waarvan 10 met stroomaansluiting...

+

Ontbijtservice

Elke dag hebben we voor u vers, warm brood (belegd-als u wilt) én biologische muesli, yoghurt en melk uit de Wieringermeer beschikbaar...

+

Speelplaats

Laat de kinderen hier maar lekker rommelen. Het zand is schoon en de houten constructies bieden voldoende uitdaging om ze intensief bezig te houden...

+

Sanitair

Juist als u in de natuur verblijft, is het belangrijk om extra aandacht aan hygiëne te besteden. Daarom wordt het douche- en toiletblok dagelijks geïnspecteerd...

+

Het Bos roept!

Lees verder

Kom zoals u bent

De haas en het proefkonijn

Geloof mij, zodra u hier kampeert, stopt het gewone denken. Wég met dat dagelijkse geregel, wég met die-en-die-nog-ff-bellen. Kijk om u heen, ruik de boslucht, haal adem, stel u open. U voelt de rust in u neerdalen... en... wow! dat is een héérlijk gevoel.

Dit is een dynamische kampeergelegenheid. U zult ervaren dat er steeds weer nieuwe elementen worden toegevoegd. Verbaas u niet als u straks een torentje ziet dat u uitzicht biedt over de kruinen van de bomen! Of dat u hier boshuisjes ontdekt. Zeer natuurgetrouw gebouwd en bovendien gevuld met grootstedelijk comfort. Dus eigenlijk bent u een beetje proefkonijn. Het is aan u om te ervaren dat overnachten op een natuurlijke plek als deze, tegelijk verrassend en comfortabel kan zijn.

Ingerichte tenten

Het Bos roept!

Ook de DZT-s (De Zonder Tenters) zijn zeer welkom want wij hebben de natuurtenten al voor u opgezet (en ingericht). Blijft alleen de vraag: wilt u eenvoudig kamperen of overnachten in alle comfort?


Lees verder

De Groene
Agenda

Van het bos roept!

Dus geen ge-rét-te-ke-tét en springkussens maar er gebeurt wél wat. Kleine activiteiten, denk aan een openlucht-toneel (iedereen mag mee doen), thematische performances, exposities, een langste-dag-viering of een silent-disco (alleen hoorbaar voor wie wil).
U vindt dat straks terug in De Groene Agenda.

Lees verder

Meer tijd

meer mogelijkheden

Kijk om u heen

U bent op loopafstand van Den Oever. Van de zaterdagse vismarkt (uiterst geanimeerd). Van visrestaurants (zeer redelijke prijzen). Van Tante Pietje en De Houtzolder (2 cafés die uw leven veranderen). En van de kolonie zeehonden op de Waddenzee (vertrek vanaf de Oostkade).

Lees verder

In 1 dag goed te doen

In één dag goed te doen

Vanuit Den Helder (auto of bus) bent u in 10 minuten op Texel. Tip: koop een rondrit per bus. Schagen (zeg “Skage”) is echt een oer West-Friese beleving. Mis niet de veemarkt en let op de festiviteiten. Alkmaar: begin op de kaasmarkt en “verdwaal” in de kronkelstraatjes van de oude binnenstad. In één dag goed te doen vanuit Het bos roept!

Kaartje

Zoek je eigen favoriete plek, lekker in de zon op het veld of tussen de beukenbomen op ‘fluweelmos’.
Helemaal achterop het terrein lang van de zon genieten op het trekkersveld ‘kiekendief’.
Als je aankomt kan jezelf een plek uitzoeken, want hier hebben we vrije plaats keuze,
dus geen paaltjes en heggetjes.

Passantenhaven

Leg je boot aan, we hebben 28 aanlegsteigers tot een bootlengte van ongeveer 12 meter. Slaap op je boot of pak je tent en zet deze op de kant of het kampeerterrein. Er is een plek voor een boot van 20 meter of meer.

Parkeren

De camping is zoveel mogelijk autovrij, alleen om uit en in te laden, verder staan alle auto’s op het parkeerterrein.

Het grote veld

Voor campers, caravans en grote tenten. Op het grote veld staan zes stroompaaltjes met elk vier stopcontacten. Plug in en zet je koelkast aan!

Het grote veld

Voor campers, caravans en grote tenten. Op het grote veld staan zes stroompaaltjes met elk vier stopcontacten. Plug in en zet je koelkast aan!

Shelter

Als het waait, regent of gewoon mooi weer is, dan hebben we een kas als shelter voor alle gasten. Deze plek is voor iedereen. Je kan er even zitten en de krant lezen, maar er is ook een eenvoudige keuken. Voel je vrij om deze plek te gebruiken, zet een kopje koffie en pak een frisje of een ijsje uit de koelkast. Voor de koudere dagen staat er een houtkachel!

Fluitekruid

Voor tentkampeerders in het jonge bos, maar ook nog licht en zonnig.

Het grote veld

Voor campers, caravans en grote tenten. Op het grote veld staan zes stroompaaltjes met elk vier stopcontacten. Plug in en zet je koelkast aan!

Ingerichte tenten

De tenten staan steeds weer op andere plekken op het terrein. De tent is compleet met bedden, beddengoed en zelfs een klein keukentje. In de winter kan je de houtkachel opstoken.

Speelplaats

Klein maar fijn, een schommel, zandbak en een klimtoren met glijbaan, wat heb je nog meer nodig. De grootste speelplaats ligt rondom de camping, het bos!

Kiekendief

Voor tentkampeerders een open plekje achterop de camping, vlakbij de vuurhut. Deze plek heeft lang zon in de avond.

Vuurplaats

Een grote vuurplaats voor alle gasten. Hout is bij ons verkrijgbaar.

Fluweelmos

De mooiste plek tussen de beukenbomen. Hier waan je je echt in het grote bos. Deze plek is voor tentkampeerders.

Toiletgebouw

Toiletten, douches, afwasplekken, alles is hier gecentreerd voor de sanitaire voorziening. 24 uur geopend.