Omgeving

Kijk om u heen. U bent op loopafstand van Den Oever. Van de zaterdagse vismarkt (uiterst geanimeerd). Van visrestaurants (zeer redelijke prijzen). Van Tante Pietje en De Houtzolder (2 cafés die uw leven veranderen). En van de kolonie zeehonden op de Waddenzee (vertrek vanaf de Oostkade).

Meer tijd -> meer mogelijkheden. Vanuit Den Helder (auto of bus) bent u in 10 minuten op Texel. Tip: koop een rondrit per bus. Schagen (zeg “Skage”) is echt een oer West-Friese beleving. Mis niet de veemarkt en let op de festiviteiten. Alkmaar: begin op de kaasmarkt en 'verdwaal' in de kronkelstraatjes van de oude binnenstad. In één dag goed te doen vanuit het bos roept! 

Nog even dit: we hebben nog wat extra's voor u. Pal bij het Robbenoordbos ligt nog een tweede bos: Het Dijkgatbos. Weliswaar kleiner dan het 'onze' maar het heeft een extra bijzonderheid. Hier is een route voor mountainbikers uitgezet van 9 km! En het is een écht technische route die alles van u vraagt. En van uw bike. Beide bossen zijn verbonden door een betonnen fietspad, kom maar op!

Verder nog:

  • Helderse Vallei, donkere duinen.
  • Het strand, van petten tot schoorl. Prachtig strand
  • Amstelmeer, voor zeilen, windsurfen en kite surfen een prachtige spot dichtbij.
  • Zwemmen kan op het zuiderstrand bij Den Oever, op het lutjestrand aan het Amstelmeer of aan de vooroever in Medemblik
  • Wieringen, het verborgen waddeneiland. Een echte eiland beleving aan het vaste land. 

Mededelingen
HET BOS ROEPT! T.N.O. GESLOTEN VOOR KAMPEERDERS ZONDER EIGEN VOORZIENINGEN. Door gemeente en de veiligheidsregio is besloten om ook de campings in de gemeente Hollands Kroon te sluiten. Alleen gasten met eigen voorzieningen (toilet/evt. douche) kunnen wij verwelkomen. Ook blijven onze accommodaties met eigen voorzieningen gewoon open.Onze gasten aan het woord...

Het bos roept!